Vizionarile MTS de la Cupa Munteniei “BSP Arena” si din CMFB s-au concretizat: minifotbalul a fost recunoscut ca disciplina sportiva

Ministerul Tineretului si Sportului a anuntat ca minifotbalul a devenit cea mai tanara disciplina sportiva din tara noastra! In cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul MTS, presedintele FMR Ioan Onicas a prezentat public Ordinul de Recunoastere a minifotbalului ca ramura distincta a sportului romanesc, semn ca lucrurile au mers pe un drum ascendent in ultimii ani.

Procesul propriu-zis a inceput in urma cu un an, cand o delegatie a MTS a asistat la mai multe meciuri din cadrul editiei inaugurale a Cupei Munteniei “BSP Arena”. A doua vizionare, din cele trei impuse de lege, a avut loc tot in Capitala. Reprezentantii ministerului au urmarit mai multe jocuri oficiale din Campionatul de Minifotbal Bucuresti, declarandu-se foarte multumiti atat de organizarea competitiei, cat si de organizarea interna a echipelor. Cea de-a treia a avut loc la Ploiesti, in cadrul Ligii Mini Fotbal Prahova.

Asadar, jucatorii din Bucuresti trebuie felicitati, intrucat se numara printre cei care au convins in mod direct Ministerul Tineretului si Sportului ca minifotbalul merita sa fie recunoscut ca ramura sportiva independenta.